12 mai 2021

Trucuri pentru publicitate social media prin care poti deveni mai vizibil fara sa platesti reclama

Orice afacere indiferent de stadiul in care se afla la momentul actual, are nevoie de vizibilitate. Conform lui Neil Patel, la ora actuala sunt peste 50 de milioane de conturi care apartin firmelor din toata lumea. Acestea sunt folosite pentru a se promova, castiga vizibilitate dar si pentru a castiga simpatia celor care urmaresc paginile respective.
In cazul in care ai decis sa faci publicitate Facebook insa nu esti pregatit financiar sa faci fata facturilor care sunt transmise de reteaua de socializare. Insa, poti apela si la cateva trucuri eficiente care sa te ajute in promovarea imaginii tale si sa devii prezent pe aceasta retea de socializare precum:

Posteaza informatii relevante

Facebook adora informatiile relevante pentru utilizatori, motiv pentru care trebuie sa faci postari de acest tip. Chiar daca nu reprezinti un site de stiri ci activezi in cu totul alt domeniu, acest lucru nu inseamna ca nu poti impartasi pe pagina ta si informatii interesante din domeniul tau. Axeaza-te pe nisa ta de business si ajuta-i pe cei care iti urmaresc deja pagina sa afle si alte lucruri care tin de domeniul reprezentat.
De exemplu, daca esti contabil, atunci poti publica informatii din noul cod fiscal sau stiri despre posibile schimbari care ar putea afecta afacerile.

Fii primul care posteaza toate informatiile de interes

Urmareste tot ceea ce poate sa fie de interes in domeniu, seteaza-ti alerte si nu astepta sa treaca timpul. Posteaza ceva nou, uimitor si relevant ca informatie pentru cititorii tai pentru a-ti asigura o crestere organica.
Citeaza surse cu autoritate

Renunta la sursele de informatii indoielnice, nu posta teorii conspirationiste si alte informatii de acest tip deoarece Facebook nu apreciaza un astfel de continut si te poate da jos de pe reteaua de socializare. In schimb, foloseste publicatii consacrate si creeaza postari care sa fie relevante pentru utilizatorii care te urmaresc.

Creeaza diversitate in postarile tale

Pentru a-ti face publicitate Facebook de impact nu este suficient sa preiei stiri din domeniul tau sau sa scrii texte. Sunt bune si aceste postari dar trebuie sa le oferi ceva nou de vazut in fiecare zi. Creeaza video-uri in care le arati cum functioneaza diverse lucruri in domeniul tau de activitate, creeaza videoclipuri live (insa numai daca te simti confortabil in fata camerei), posteaza fotografii si mentine totul astfel incat sa fie cat mai interesant.

Foloseste profilul personal

Oamenii care iti urmaresc pagina de Facebook nu sunt intotdeauna aceeiasi care sunt si pe lista ta de prieteni. Tocmai de aceea este indicat sa distribui postarile de pe pagina ta de business si pe profilul personal. Exista sanse sa castigi mai multe vizualizari pe pagina sau chiar pe website intrucat nu stii niciodata cand vor solicita serviciile tale si prietenii tai.

Foloseste grupurile de pe Facebook

Am mai putea adauga foarte multe alte lucruri pe lista pentru a-ti putea face publicitate Facebook gratuita iar postarile pe grupuri reprezinta inca una. Pe grupurile de pe Facebook sunt mii de utilizatori interesati de un anumit domeniu. Poti cauta grupurile si in functie de domeniul tau de activitate iar noutatile tale pot oricand sa fie de interes si pentru acei oameni.
Acestea sunt doar cateva dintre cele mai eficiente trucuri de publicitate Facebook care te pot ajuta sa cresti in prima instanta.