12 mai 2021

Baia este locul in care iti inchei serile in liniste

Sfaturi utile despre corpurile de mobilier baie

Indiferent daca locuiesti la bloc, la casa, intr-o vila de dimensiuni generoase sau intr-un spatiu inchiriat, modul in care alegi sa iti amenajezi baia contribuie la confortul personal. Atunci cand te gandesti cum sa amenajezi baia sunt atat de multe lucruri de luat in calcul dar si lucruri care pot sa lipseasca sau care trebuie sa se regaseasca neaparat.

Baia este locul in care iti inchei serile in liniste si te relaxezi dupa tot ceea ce s-a acumulat in timpul zilei. Si atunci, nu merita sa ai o baie amenajata astfel incat sa te simti cel mai confortabil?

Cum alegi un mobilier baie perfect pentru tine?

Dintre cele mai importante elemente care nu trebuie sa lipseasca din baie face parte si mobilierul. Acesta din urma trebuie sa fie ales astfel incat sa iti ofere toate conditiile necesare: spatiu de depozitare suficient, sa lase loc pentru desfasurarea activitatilor tale, sa fie special conceput pentru baie si mai ales sa fie de calitate.

Pentru ca baia ta sa fie cat mai primitoare ai nevoie de un mobilier baie laguna care este mai potrivit pentru necesitatile tale. Cu cat are mai multe sertare pentru depozitare cu atat este mai bine, in special daca este vorba despre o baie de dimensiuni mici.

Tipurile de mobilier baie care se gasesc pe piata pot veni la set dar, in acest caz trebuie sa te asiguri ca toate piesele pe care le contine isi gasesc locul si utilitatea. In momentul in care alegi mobilierul trebuie sa te asiguri ca are dimensiunile necesare pentru a putea incapea pe langa toate obiectele sanitare care sunt indispensabile pentru rutina de ingrijire zilnica. Masoara spatiul cu atentie si ia in calcul modul in care vor fi pozitionate obiectele sanitare astfel incat sa poti crea un loc confortabil in care sa te poti misca in voie. O baie prea inghesuita nu iti va fi pe plac si va trebui sa te concentrezi tot timpul sa nu te lovesti de obiectele din jur.

Cum trebuie sa fie mobilierul pentru o baie mica? Dar pentru una mare?

Uneori, pentru o baie mica nu sunt neaparat potrivite seturile de mobilier baie. In acest caz este mai bine sa optezi pentru achizitionarea elementelor separat sau, daca ai un buget mai mare chiar sa le faci la comanda pentru dimensiunile baii tale. Poti folosi si spatiul pe verticala, lucru recomandat in cazul bailor mici. De exemplu, poti monta niste rafturi sau dulapioare care sa se asorteze cu restul de mobilier baie pentru a castiga mai mult spatiu de depozitare.

Chiar si in cazul in care ai o baie de dimensiuni generoase tot trebuie sa acorzi atentie sa nu aglomerezi spatiul cu foarte multe corpui de mobilier baie. Te asiguram ca spatiul de depozitare de sub lavoar, un dulap pentru lucrurile importante si cateva sertare vor fi suficiente.

Cu cat mobilierul pentru baie are mai multe sertare cu atat este mai bine. Acest lucru te va ajuta sa eviti dezordinea pe termen lung si totul va avea un loc propriu pentru a putea sa le gasesti cu usurinta. Acestea au fost doar cateva sfaturi privind modul in care trebuie sa se prezinta fiecare corp de mobilier baie astfel incat sa te poti bucura de un design ordonat si placut care sa te invite la relaxare.